Co to jest agar? Czy tak samo dobrze żeluje jak żelatyna?

Napisał Ewa Janowska brak komentarzy
Sklasyfikowane w : Tagi : brak
agar agar sklep

Nowe produkt "ft", które mają odmienić rynek wysypują się ciągle na lewo i prawo. Nie ma się absolutnie co dziwić, ponieważ ludzie zawsze będą próbowali ułatwić sobie życie, także w drodze po lepszą sylwetkę i zdrowie. Nie można nikogo o to winić i powinniśmy jedynie cieszyć się z postępów w każdej dziedzinie życia.

Nowe produkt "ft", które mają odmienić rynek wysypują się ciągle na lewo i prawo. Nie ma się absolutnie co dziwić, ponieważ ludzie zawsze będą próbowali ułatwić sobie życie, także w drodze po lepszą sylwetkę i zdrowie. Nie można nikogo o to winić i powinniśmy jedynie cieszyć się z postępów w każdej dziedzinie życia.

Agar to właśnie idealny dowód na to, że jak się chce, to można. Jest to naturalna i wegańska substancja żelująca, która zawiera kilkukrotnie większe właściwości żelujące od dobrze znanej nam żelatyny. Powstaje z krasnorostów wydobywanych z morza, które następnie podlegają szerokiej obróbce, aby w końcu otrzymać agar – substancję żelującą. Idealnie nadaje się do wszelkich potraw, w których musimy użyć żelatyny, ponieważ jest to jej lepsza i zdrowsza wersja. Ma mniej kalorii, jest bezzapachowy i przede wszystkim nie ma żadnych skutków ubocznych. Kolejnym istotnym i przemawiającym aspektem za agar, jest fakt, że jest to produkt wegański, a co za tym idzie, każda osoba może go dodawać do swoich potraw. To tylko kwestia czasu, zanim ta substancja wyprze dobrze znaną nam żelatynę i postawi nowe światło na rynku zagęszczaczy. Na razie nie jest dostępna wszędzie, ale to tylko kwestia czasu na otworzenie ludzkich umysłów.

Napisz komentarz

Jaka jest piąta litera w słowie ibbjcs ?

Kanał RSS z komentarzy dla tego posta